Development of an Application for the Prediction of Kitchen Ingredients and Recipes through TensorFlow and Support-Vector Machines

  • Yeny Yohana Muñoz Castaño Universidad Nacional de Colombia - Sede Manizales
  • Luis Fernando Castillo Ossa Universidad de Caldas
  • Omar Danilo Castrillon Gomez Universidad Nacional de Colombia - Sede Manizales
  • Felipe Buitrago Carmona Universidad de Caldas
  • Santiago Loaiza Giraldo Universidad de Caldas
Keywords: Recognition, image, TensorFlow, SVM, Neural Networks

Abstract

This article is derived from a research project in which an application for the prediction of ingredients and recipes by TensorFlow and support- vector machines was developed. A scheme with general architecture was developed, then a neural network was implemented, and then, the support-vector machine was run. After that, they were integrated via an application that allows the user to select ingredients’ images for their prediction and the prediction of kitchens recipe in a didactic manner. It was concluded that the system has an average precision value of 75.8% and 71% for 17 ingredients categories and recipes classifier. In addition, sensitivity testing was performed on the application resulting on statistically equivalent results.

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  • Author Biographies

    Yeny Yohana Muñoz Castaño, Universidad Nacional de Colombia - Sede Manizales

    Ingeniera electrónica. Miembro del Grupo de Investigación Innovación y Desarrollo Tecnológico. Universidad Nacional de Colombia, Sede Manizales

    Luis Fernando Castillo Ossa, Universidad de Caldas

    Ph. D. Miembro del Grupo Gitir. Facultad de ingenierías, Universidad de Caldas.

    Omar Danilo Castrillon Gomez, Universidad Nacional de Colombia - Sede Manizales

    Ph. D. Miembro del Grupo de Investigación Innovación y Desarrollo Tecnológico. Universidad Nacional de
    Colombia, Sede Manizales.

    Felipe Buitrago Carmona, Universidad de Caldas

    Ingeniero de sistemas y computación. Miembro del grupo de investigación Semillero de Inteligencia Artificial
    I3A - Grupo Gitir. Universidad de Caldas.

    Santiago Loaiza Giraldo, Universidad de Caldas

    Ingeniero de sistemas y computación. Miembro del grupo de investigación Semillero de Inteligencia Artificial
    I3A - Grupo Gitir. Universidad de Caldas

Published
2020-03-02
How to Cite
Muñoz Castaño, Y. Y., Castillo Ossa, L. F., Castrillon Gomez, O. D., Buitrago Carmona, F., & Loaiza Giraldo, S. (2020). Development of an Application for the Prediction of Kitchen Ingredients and Recipes through TensorFlow and Support-Vector Machines. Revista Ingenierías Universidad De Medellín, 19(37), 195-215. https://doi.org/10.22395/rium.v19n37a10

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